joi, 18 martie 2021

 

Pregătirea emisiunii Teleșcoala pentru clasele primare

 

În data de 9 octombrie 2020 s-a desfășurat activitatea metodică online „Activități de pregătire a emisiunii teleșcoală pentru clasele primare - linia maghiară“, numărul participanților fiind de 26  de cadre didactice din județul Cluj.

Temele abordate au fost:

1. Organizarea emisiunii Teleșcoala pe linie magiară pentru disciplinele din clasele primare;

2. Exemple de practici de predare în învățământul primar – linia maghiară.

Inspector pentru învățământul preprimar și primar-linia maghiară, domnul Szabó Gábor, formatorul acestei activități,  a solicitat cadrelor didactice prezente la această activitate puncte de vedere pentru pregătirea scenariilor lecțiilor din cadrul emisiunii „Teleşcoala” (o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării care furnizează tematica, ordinea lecţiilor şi profesorii care vor susţine cursurile).

În urma prezentării unor exemple de bune practici de către cadrele didactice, s-a ajuns la concluzia că ar trebui să le oferim elevilor în procesul instructiv-educativ mai multă motivație, stimulare și încurajare în vederea comunicării. Putem astfel organiza activitățile de predare-învățare ținând cont de stilurile de învățare ale elevilor și de tipul de inteligență.

 

                                                                                         Responsabil activitate,

                                                                                    prof. metodist Edmund Ienei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu