luni, 29 iulie 2013

„Să-i bucurăm de ziua lor”„Să-i bucurăm de ziua lor”


Data: 01.10.2012

Locaţia:Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj-Napoca

Beneficiari: vârstnicii din Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Cluj-Napoca, alti membri ai comunităţii

Obiectivele activităţii:
Sărbătorirea Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice
Înţelegerea diversităţii ca valoare a societăţii democratice
Cultivarea respectului pentru demnitatea umană

Activităţi:
Planificarea acţiunii împreună cu Centrul de Îngrijire şi Asistenţă
Încheierea unui parteneriat cu Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” Cluj-Napoca
în vederea realizării unui spectacol folcloric
Prezentarea spectacolului vocal- instrumental

Din anul 1991, ONU a stabilit Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice drept ziua de 1 octombrie. Adunarea Generală a ONU, prin rezoluţia 46/91 din 16 decembrie 1991, a adoptat „Principiile Naţiunilor Unite pentru persoanele în vârstă”, principii care urmăresc să le permită acestora „să trăiască mai bine în anii câştigaţi.”
Continuând colaborarea cu Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Cluj-Napoca, Casa Corpului Didactic Cluj, prin Centrul Regional de Resurse pentru Educaţie Civică, a fost coorganizator a activităţii de celebrare a Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice .
Activitatea s-a derulat la sediul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj-Napoca în cadrul unei manifestări mai ample la care pe lângă vârstnicii din Centrul de Îngrijire şi Asistenţă au participat şi vârstnici din ale centre, voluntari, alţi membri ai comunităţii clujene cu preocupări în domeniul protecţiei şi asistenţei sociale.
Programul muzical prezentat de către elevii din ansamblului „Samus” al Liceului de Muzică „Sigismund Toduţă” Cluj-Napoca a cuprins muzică populară vocală şi instrumentală. Programul muzical a fost apreciat de către participanţi cu aplauze prelungite realizând o adevărată punte între generaţii.
Programul folcloric a fost precedat de vizionarea expoziţiei dedicate personelor vârstnice. şi urmat de prezentarea creaţiilor proprii ale persoanelor de vârsta a treia, de recitalul folkistului Petre Cîmpeanu şi a actriţei Melania Ursu care a prezentat un moment din lirica eminesciană.

Coordonator activitate,

prof. metodist Ileana Iepure
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu